Begeleiding bij de aankoop van een paard

‘Het keuringsrapport geeft geen inzicht in het belangrijkste criterium bij de koop van een paard’

Er zijn weinig samenwerkingsvormen waarbij harmonie zo’n bepalende rol speelt voor succes als bij ruiter en paard. Totilas en Edward Gal vormden niet automatisch de ultieme combinatie. Het succes van een team is de optelsom van de kwaliteit van het paard, het talent van de ruiter én de ‘click’ als meest bepalende factor. Deze click is het matchen van karakters, wederzijds vertrouwen, respect en communicatie. Deze aspecten zijn niet vanaf een röntgenfoto te beoordelen.

 

Een grotere kans op chemie tussen ruiter en paard

Het belangrijkste aspect voor het succes van het duo, karakter, kan door mij worden beoordeeld en is voor het vormen van de combinatie van essentieel belang. Door jarenlange ervaring en mijn vermogen te communiceren met dieren kan ik door observatie vaststellen of er synergie is tussen de karakters van ruiter en paard en of er dus een goede basis is voor een goede samenwerking. De dierenarts kan vervolgens bepalen of het paard in een goede fysieke conditie is en geschikt voor de sport.

 

Tarieven aankoop begeleiding

De zgn. ‘karakterscan’ geeft inzicht in het belangrijkste beslissingscriterium in het aankooptraject. Omdat een ‘miskleun’ op dit gebied al snel in de papieren loopt, is het zelfs een te verwaarlozen investering in verhouding tot de gemiddelde aankoopprijs van een paard.

 

Tarieven

  • Observatie en analyse van karakter/ eigenschappen van het paard, live of via communicatie-consult
  • Duur ca. 1 uur
  • Samenvatting bevindingen en advies per email
  • All-in prijs € 55,00*

De kosten van een miskleun staan niet in verhouding tot de investering om te komen tot ‘de beste match’. Ben jij daar ook van overtuigd? Boek dan nu de aankoopbegeleiding.

 

*Alle genoemde prijzen zijn:

  • Inclusief BTW;
  • Exclusief reiskosten à € 0,28 per kilometer vanaf Kaatsheuvel (indien van toepassing);
  • De factuur is gebaseerd op de werkelijke duur van een consult, afgerond naar de eerstvolgende 30 minuten met een
    minimum van 1 uur.

 

Hond opvoeden

Een hond kan zichzelf niet opvoeden, daar heeft hij een roedelleider voor nodig, jij. Hoe gedraag je je als roedelleider, wat verwacht de hond, wat zijn zijn behoeftes? Opvoeden kun je leren, ik leer je hoe.
Plan je Afspraak

Privé training

Luistert jouw hond wanneer het hem uitkomt en laat hij jou uit in plaats van andersom? Wil je dat veranderen of juist voorkomen, volg dan een gehoorzaamheidstraining.
 
Plan je Afspraak

Referenties

Wat telt is het resultaat. Lees hier de ervaringen van eigenaren die zich tot Dierenvreugde wendden en wat dat voor hen en hun dier betekende.
 
Plan je Afspraak

Contact

Praktijk Dierenvreugde
Jolanda van den Berg
Mozartstraat 1
5171 BX Kaatsheuvel
06-13770967
info@dierenvreugde.com
 
Plan je Afspraak