Nieuws en advies

Nieuw!!!!

Binnenkort start hondenschool Dierenvreugde met een cursus ‘Sociale Huis Hond’, afgekort SHH. Deze cursus is bekend via de Federatie Hondensport Nederland en zal voldoen aan de door hen gestelde eisen.

De sociale huishond
Hondenschool Dierenvreugde geeft al een aantal jaren cursussen gericht op het socialiseren van de hond. De baas is een belangrijk onderdeel van dit proces. De overheid is druk doende de Wetgeving met betrekking tot honden met asociaal gedrag te wijzigen. Dit wordt onder andere doorgevoerd door een muilkorfplicht en soms zelfs een fokverbod voor bepaalde rassen. Het is dus zaak te voorkomen dat uw hond in deze categorie terecht komt. De cursus Sociale Huishond is daarom een cursus die iedere hondenbezitter eigenlijk zou moeten volgen.

Doel
Deze cursus is opgezet om eigenaren een beter inzicht te geven in hoe om te gaan met het gedrag van de hond. Dit kan zijn angst, agressie, overmatige energie etc. onder diverse omstandigheden.

 

Meer nieuws volgt binnenkort.

Dierenvreugde in de media

Lees meer

Wat te doen als je hond ergens bang voor is?

Er zijn bij mij op dit moment 7 honden. Komt er een luchtballon over gevlogen! Laat de vlam nog eens wat extra branden en gelijk bij een aantal honden paniek! Nu heb ik altijd super lekkere snoepjes klaar liggen voor noodgevallen en kon ik gelijk met de […]

Lees meer

Je hond leren alleen te blijven

Je hond leren alleen te blijven

Een hond is een sociaal dier dat van oorsprong in groepen (roedels) leeft en alleen zijn is dus tegen zijn natuur. Door middel van training kan worden bereikt dat de hond het alleen zijn accepteert als een “normaal” onderdeel van zijn leven. Uitingen van verlatingsangst zijn onder […]

Lees meer

Je kat laten wennen aan andere katten?

Je kat laten wennen aan andere katten?

Of je nu een extra kitten neemt of een nieuwe kat, katten zullen aan elkaar moeten wennen. Veel mensen geloven er heilig in dat de dieren bij elkaar moeten worden gezet en het dan maar samen moeten uitvechten. Hoewel dit in sommige situaties prima gaat, kan het […]

Lees meer

Gebitsverzorging honden en katten

Gebitsverzorging honden en katten

Net als bij mensen is een goede mondverzorging bij huisdieren van groot belang om het gebit en het tandvlees een leven lang gezond te houden. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de honden en 70% van de katten rond de leeftijd van twee jaar een tandaandoening heeft. […]

Lees meer

Hond opvoeden

Een hond kan zichzelf niet opvoeden, daar heeft hij een roedelleider voor nodig, jij. Hoe gedraag je je als roedelleider, wat verwacht de hond, wat zijn zijn behoeftes? Opvoeden kun je leren, ik leer je hoe.
Plan je Afspraak

Privé training

Luistert jouw hond wanneer het hem uitkomt en laat hij jou uit in plaats van andersom? Wil je dat veranderen of juist voorkomen, volg dan een gehoorzaamheidstraining.
 
Plan je Afspraak

Referenties

Wat telt is het resultaat. Lees hier de ervaringen van eigenaren die zich tot Dierenvreugde wendden en wat dat voor hen en hun dier betekende.
 
Plan je Afspraak

Contact

Praktijk Dierenvreugde
Jolanda van den Berg
Mozartstraat 1
5171 BX Kaatsheuvel
06-13770967
info@dierenvreugde.com
 
Plan je Afspraak