Welkom bij Dierenvreugde; plezier voor jou en je dier is de kern van mijn praktijk! Mijn dienstenaanbod is gericht op het voorkomen én verhelpen van ongewenst gedrag bij jouw hond, kat of paard. Mijn expertise is het analyseren van de oorzaak van probleemgedrag bij dieren en ik kan, in samenwerking met de eigenaar, in nagenoeg alle gevallen van je (huis)’monster’ weer een échte huisvriend maken.

Dierengedragsbegeleiding; voorkomen én genezen

Mijn (holistische) aanpak is uniek in het veld van dierengedragstherapeuten en gericht op het voorkomen én oplossen van probleemgedrag:

  • Ik analyseer het gedrag van het dier altijd in de eigen situatie, voorwaarde voor een objectief beeld van het (probleem)gedrag;
  • Ik werk niet met vooraf in te vullen vragenlijsten, ik vertrouw op mijn eigen observatie zonder aannames vooraf;
  • Ik observeer het gedrag van het dier én het gedrag van de eigenaar. De onderlinge communicatie tussen mens en dier is de sleutel tot de oorzaak én de oplossing van het ongewenste gedrag van je paard, kat of hond;
  • In ieder traject is er telefonische opvolging en nazorg; deze follow-up is een verklaring voor mijn hoge slagingspercentage;
  • ‘Voorkomen is beter dan genezen’ en om die reden bied ik een scala aan diensten aan gericht op preventie; o.a. begeleiding bij de aanschaf van je huisdier, begeleiding bij de opvoeding, preventieve gedragsbegeleiding en het communiceren met dieren;
  • In sommige gevallen zet ik bij de begeleiding ook Bachbloesems in vanwege de goede resultaten.

Heb je dus een Simba die sloopt, een fanatieke Fikkie, een bokkende Beauty óf wil je door goed advies voorkomen dat jouw Tarzan verandert in Terror Tarzan, lees dan op deze website wat ik voor jullie kan betekenen. Laat je hierbij ook leiden door de resultaten van eerdere trajecten. Neem bij vragen gerust contact met mij op.

Samen met jou kan ik er voor zorgen dat je dier (weer) je beste vriend wordt; door inzicht en goede communicatie.

Met vriendelijke groet,

Jolanda van den Berg

Gedragsbegeleiding

Dieren Vreugde

Heb je een hond, kat of paard met een gedragsprobleem? Geen probleem!! Mijn gedragsbegeleidingstrajecten zijn altijd succesvol, zelfs in ernstige gevallen. Binnen 2 weken zijn er al resultaten zichtbaar. Dus hou je van je dier alleen niet (langer) van zijn gedrag, lees hoe gedragsbegeleiding de oplossing kan zijn.
 

Bachbloesems

Dieren Vreugde

Bachbloesems zijn een geschikt middel om ongewenst gedrag bij dieren te behandelen en worden steeds vaker ingezet. Dierenartsen doen steeds vaker een beroep op een Bachbloesem-therapeut vanwege de prima resultaten. Lees hoe Bachbloesems ook voor jouw dier een oplossing kunnen zijn.
 
 

Communiceren

Dieren Vreugde

Diercommunicatie kan uitkomst bieden bij gedragsproblemen, angsten, ziekte en ook om liefde tussen mens en dier uit te wisselen. Veel dieren vinden het fijn om te communiceren, ze voelen zich begrepen. Communicatie met je dier kan helder inzicht geven in de reden van zijn gedrag.

 
 

Hond opvoeden

Een hond kan zichzelf niet opvoeden, daar heeft hij een roedelleider voor nodig, jij. Hoe gedraag je je als roedelleider, wat verwacht de hond, wat zijn zijn behoeftes? Opvoeden kun je leren, ik leer je hoe.
Plan je Afspraak

Privé training

Luistert jouw hond wanneer het hem uitkomt en laat hij jou uit in plaats van andersom? Wil je dat veranderen of juist voorkomen, volg dan een gehoorzaamheidstraining.
 
Plan je Afspraak

Referenties

Wat telt is het resultaat. Lees hier de ervaringen van eigenaren die zich tot Dierenvreugde wendden en wat dat voor hen en hun dier betekende.
 
Plan je Afspraak

Contact

Praktijk Dierenvreugde
Jolanda van den Berg
Mozartstraat 1
5171 BX Kaatsheuvel
06-13770967
info@dierenvreugde.com
 
Plan je Afspraak