Begeleiding bij de aankoop van een paard

Er zijn weinig samenwerkingsvormen waarbij harmonie zo’n bepalende rol speelt voor succes als bij ruiter en paard. Totilas en Edward Gal vormden niet automatisch de ultieme combinatie.

Het succes van een team is de optelsom van de kwaliteit van het paard, het talent van de ruiter èn de ‘click’ als meest bepalende factor. Deze click is het matchen van karakters, wederzijds vertrouwen, respect en communicatie. Deze aspecten zijn niet vanaf een röntgenfoto te beoordelen.

Het keuringsrapport geeft geen inzicht in het belangrijkste criterium bij de koop van een paard’

Een grotere kans op chemie tussen ruiter en paard

Het belangrijkste aspect voor het succes van het duo, karakter, kan door mij worden beoordeeld en is voor het vormen van de combinatie van essentieel belang.

Door jarenlange ervaring en mijn vermogen te communiceren met dieren kan ik door observatie vaststellen of er synergie is tussen de karakters van ruiter en paard en of er dus een goede basis is voor een goede samenwerking.

De dierenarts kan vervolgens bepalen of het paard in een goede fysieke conditie is en geschikt voor de sport.

Tarieven aankoop begeleiding

De zgn. ‘karakterscan’ geeft inzicht in het belangrijkste beslissingscriterium in het aankooptraject. Omdat een ‘miskleun’ op dit gebied al snel in de papieren loopt, is het zelfs een te verwaarlozen investering in verhouding tot de gemiddelde aankoopprijs van een paard.

Tarieven

  • Observatie en analyse van karakter/ eigenschappen van het paard, live of via communicatie-consult
  • Duur ca. 1 uur
  • Samenvatting bevindingen en advies per e-mail
  • All-in prijs € 55,00*

De kosten van een miskleun staan niet in verhouding tot de investering om te komen tot ‘de beste match’. Ben jij daar ook van overtuigd? Boek dan nu de aankoopbegeleiding.

*Alle genoemde prijzen zijn:

  • Inclusief BTW;
  • Exclusief reiskosten à € 0,28 per kilometer vanaf Kaatsheuvel (indien van toepassing);
  • De factuur is gebaseerd op de werkelijke duur van een consult, afgerond naar de eerstvolgende 30 minuten met een
    minimum van 1 uur.