Begeleiding aanschaf hond

Voor sommigen is het een lang gekoesterde wens: de aanschaf van een hond. Een nieuw gezinslid toevoegen mag geen impulsieve actie zijn.

De gemiddelde huishond wordt 10 jaar oud en dit vraagt dus om een weloverwogen besluit:

 • Wat voor (ras)hond past bij mij? Denk aan werk, kinderen, woonsituatie, vakanties, budget, beschikbare tijd, (vacht)verzorging
 • Heb je een voorkeur voor een bepaald ras/ type? Past deze bij je omstandigheden en de verwachtingen die je hebt
 • Wordt het een pup of een volwassen hond, uit een asiel of van een fokker? Hoe herken je bonafide fokkers en handelaren? Is stamboom een must?

Kortom, de keuze is best complex. Het is tenslotte geen dagelijks werk èn soms een lastige strijd tussen hart en verstand; de aanblik van een vertederend ‘bolletje wol’ is funest voor het nemen van een doordacht besluit.

Hulp bij het kiezen van de meest geschikte hond

Het beste advies is ‘eerst denken en dan kijken’ : de meest schattige puppy is niet automatisch de meest geschikte hond voor jou.

Het inwinnen van deskundig advies en begeleiding in dit proces is daarom een waardevolle investering. In de afgelopen jaren heb ik zeer veel ‘perfect matches’ tot stand kunnen brengen; Relatieplanet kan er jaloers op zijn. Mijn ervaring heeft mij geleerd dat het proces voor bijna iedere hondeneigenaar in spé anders verloopt en daarom heb ik een flexibel aanbod:

 • Met behulp van een vragenlijst geef ik objectief antwoord op de bovenstaande vragen. Na deze analyse stel ik de meest geschikte ras(sen) voor op basis van karaktereigenschappen én jullie persoonlijke omstandigheden/ verwachtingen.
 • Indien gewenst kan ik een voorstel doen van bonafide fokkers van dit ras.
 • Ik kan tevens mee naar de fokker/ het asiel/ de handelaar om de hond ter plekke te beoordelen op zijn fysiek én op zijn persoonlijke karaktereigenschappen. Door een trauma of bv slechte socialisatie kunnen deze afwijken van wat voor het ras kenmerkend is. Dan is het wel het juiste het ras, alleen niet deze hond. Het beoordelen van de hond kan ook van een foto, zie hiervoor dierencommunicatie.
hulp bij de aanschaf van een hond
hulp bij kopen van een hond? Dierenvreugde praktijk voor gedragsbegeleiding Kaatsheuvel
Wil je hulp bij het kiezen van een hond? Dierenvreugde praktijk voor gedragsbegeleiding Kaatsheuvel
Wil je hulp bij het kopen van een hond? Dierenvreugde praktijk voor gedragsbegeleiding
hulp bij de aanschaf van een hond? Dierenvreugde praktijk voor gedragsbegeleiding

Als je met weinig kennis en ervaring, voor hopelijk 10 jaar, een lid aan het gezin toevoegt is het raadzaam om dit hele proces te doorlopen, het is ook mogelijk om voor één of twee onderdelen te kiezen.

Heb je al goed inzicht in een passend ras en zelfs al een specifieke hond op het oog, dan kan ik helpen beoordelen of de hond in kwestie op basis van persoonlijkheid en gedrag inderdaad de beste optie is als nieuwe huisgenoot.

Tarieven

Aankoopbegeleiding hond

 • Intake gesprek, vaststellen van verwachtingen/ wensen tav nieuwe viervoeter en voorstellen van de rassen met de beste match
 • Schriftelijke samenvatting bevindingen en advies ras
 • Duur ca. 1 – 1,5 uur
 • All-in prijs € 75,00*

Voorstel fokker/ asiel

 • Uurtarief € 55,00*

Beoordelen karakter/ eigenschappen geselecteerde hond

 • Uurtarief € 55,00*

Gun jezelf en je nieuwe viervoeter de beste kans op een goede match; neem een goed geïnformeerd besluit. Wil je op één of meerdere van deze terreinen mijn hulp of advies, neem schakel dan mijn hulp in bij de aanschaf van je hond.

*Alle genoemde prijzen zijn:

 • Inclusief BTW;
 • Exclusief reistijd en reiskosten à € 0,45 per kilometer vanaf Kaatsheuvel (indien van toepassing);
 • De factuur is gebaseerd op de werkelijke duur van een consult, afgerond naar de eerstvolgende 30 minuten met een
  minimum van 1 uur.