Dier met probleemgedrag? Geen probleem!

Paniek! Je huisdier vertoont (ineens) ongewenst gedrag:

 • Niet zindelijk in huis
 • Niet alleen thuis kunnen zijn
 • Sproeien in huis, ook door gecastreerde katten èn poezen
 • Trekken aan de lijn
 • Onophoudelijk en/ of op ongewenste momenten blaffen
 • Uitvallen, bijten en/ of ongewenst gedrag richting (kleine) kinderen
 • Stalondeugden zoals weven of luchtzuigen
 • Niet in de trailer willen
 • Je hond, kat of paard is om onverklaarbare redenen angstig

Door probleemgedrag is je huisvriend al snel een ongewenste gast in huis of op stal. De oorzaak kan liggen in miscommunicatie, erfelijke aanleg, slechte socialisatie of een traumatische ervaring? Ook voeding, huisvesting of stress horen in dit rijtje thuis.

probleemgedrag bij dieren

Het (probleem)gedrag van jouw dier is op te lossen

Er is hoop, ook voor jou en je (huis)dier! Ik geef je inzicht in de oorzaak, deel mijn kennis over het gedrag en jullie communicatie. Als jij je strak houdt aan de door mij voorgestelde adviezen en begeleiding, is er gemiddeld na 2 weken al een duidelijke verbetering merkbaar/ zichtbaar.

Trots geef ik aan dat in mijn praktijk in 95% van de gevallen het ongewenst gedrag wordt opgelost.

Dus ben jij niet je dier, maar wel zijn gedrag zat, wat waarschijnlijk nu het geval is anders kijk je niet op deze website, schakel dan nu de hulp van Dierenvreugde in!

Methodiek gedragsbegeleiding

Ben je toe aan verandering, bereid om daar tijd en energie in te steken en, indien nodig, ook je eigen gedrag voor aan te passen, dan kun je contact met mij opnemen. Vervolgens is het proces als volgt:

 1. 1We bespreken de situatie kort telefonisch om te bepalen of een afspraak zinvol is en dan wordt een huisbezoek gepland. In sommige gevallen kan ik verzoeken om een verklaring van de dierenarts, om medische oorzaken uit te sluiten.Ik werk niet met vragenlijsten vooraf omdat ik graag de situatie objectief en open te beoordelen, zonder (mogelijk onjuiste) aannames.
 2. 2Tijdens het huisbezoek (ca. 2 – 2,5 uur) observeer ik jouw dier in zijn eigen omgeving; o.a. het gedrag, jullie communicatie en leefomstandigheden. Na het vaststellen van de oorzaak, bespreken we het begeleidingsplan: oefeningen, gedragingen/ leefregels en praktische oplossingen. Ik spreek alle punten door en pas als ik zeker weet dat het plan van aanpak duidelijk is, beëindig ik het huisbezoek. Dit is een belangrijke verklaring voor het hoge slagingspercentage; je weet hoe en waarom de adviezen tot een oplossing leiden.
 3. 3Binnen 1 werkdag na het huisbezoek ontvang je een mail met daarin het besproken en op maat gemaakte begeleidingsplan. Indien van toepassing stuur ik ook de Bachbloesems toe.
 4. 4Na het huisbezoek volgen er 3 telefonische contactmomenten op afspraak. Dit is het ‘tweede geheime wapen’ voor het succes van Dierenvreugde; de vorderingen worden besproken, vragen gesteld en eventueel acties bijgesteld. Je wordt dus echt begeleid in dit traject. Het laatste afsluitende contact moment is circa 2 maanden na het huisbezoek.

De duur en intensiteit van het traject is afhankelijk van de ernst van het probleem. Voorwaarde voor het welslagen daarvan is dat je als eigenaar bereidt bent om ook je eigen gedrag te veranderen/ verbeteren en actief aan de slag te gaan met de adviezen. Gemiddeld is er al na 2 weken een positieve verandering van het (probleem) gedrag.

Tarieven

 • Huisbezoek/ intake op locatie
 • Concreet begeleidingsplan met leefregels/ praktische tips en oefeningen
 • 3 telefonische contactmomenten om de vorderingen te monitoren
 • De mogelijkheid om gedurende het traject vragen te stellen per e-mail
 • All-in prijs € 495,00 *

Hoe ernstig is het probleemgedrag van jouw dier (hoever laat je het verder escaleren) en wat is het je waard om dat te verhelpen? Hoe zou het zijn als je over 2 weken een duidelijk merkbare vooruitgang zou signaleren? Ben jij écht klaar met je dier en bereid om zelf ook mee te werken aan een oplossing?

Maak een afspraak met Dierenvreugde voor een huisbezoek/intake, dan gaan we zo spoedig mogelijk aan de slag.

*Alle genoemde prijzen zijn:

 • Inclusief BTW
 • Exclusief reiskosten à € 0,28 per kilometer vanaf Kaatsheuvel