Hondenschool

Wegens de Corona maatregelen zijn de lessen tot minimaal 19 januari 2021 stil gelegd.

Hondenschool Dierenvreugde – anders dan anderen!

Ik word blij van goed opgevoede honden die samen met hun eigenaar plezier beleven. Daarom zet ik mijn 33 jaar kennis en ervaring graag in voor hondentrainingen waarbij plezier voor hond en eigenaar voorop staat. Bij Dierenvreugde wordt er enkel getraind in kleine groepen dus met veel aandacht voor iedere cursist. Ik besteed ook aandacht aan de thuissituatie wat van essentieel belang is in het proces! Tijdens mijn werk als gedragsbegeleider zie ik in de praktijk de meest voorkomende (thuis)situaties en problematiek en weet ik dus als geen ander hoe dit te gebruiken is op het trainingsveld.

1. Puppycursus

Als je een puppy hebt is het belangrijk om een puppycursus te volgen. De pup leert socialiseren met soortgenoten, mensen en ‘enge voorwerpen’. Verder biedt het begeleiding bij de opvoeding van je hondje door praktijkoefeningen, 1 theorieles en 1 socialisatieles.

Vanaf welke leeftijd
In de eerste 12 weken is een pup het meest gevoelig voor sociale prikkels, daarom is het raadzaam om zo snel mogelijk met je nieuwe huisgenoot een cursus te gaan volgen. Op de puppycursus zijn alle hondenrassen welkom, vanaf 8 weken tot ongeveer 4 maanden. Indien er twijfel is over de gezondheid van de hond graag eerst overleg.

Inhoud van de cursus
De leermethode is positief, op een leuke manier iets aanleren geeft het beste resultaat. De puppycursus bestaat uit 11 trainingen:

 • 1 theorieles die onderwerpen behandelen als zindelijkheid, alleen thuis blijven, benchtraining, hond en kinderen, rangorde, gedrag, verzorging enz.
 • 1 socialisatieles waarin je pup kennis maakt met andere dieren, leert omgaan met vreemde geluiden (knallen) en jij leert hoe je pup bekend te maken met het feit dat hij overal aangeraakt moet kunnen worden.
 • 9 gehoorzaamheidslessen leren je hondje spelenderwijs de basiscommando’s en het leren luisteren naar zijn naam en gehoorzaamheid aan de lijn enz.

Dag en tijd
Diverse dagen en tijden, informeer naar de mogelijkheden via tel.: 06-13770967.

Interesse in deze puppycursus?

Schrijf je in en er wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen.

Locatie
Molensteeg 5, 4267 EZ Drongelen

Tarieven

 • 1 theorieles van 2 uur
 • 1 socialisatieles van 1 uur
 • 9 praktijklessen van 50 minuten
 • All-in prijs € 145.00

2. Basis cursus gehoorzaamheid

Nadat je pup goed is gesocialiseerd en enkele basis commando’s begrijpt, is het verstandig om ook de basiscursus te volgen. Het zorgt voor een nog beter luisterende hond, een goede band tussen hond en begeleider en geeft een dier dat plezierig in de omgang is. En zorgt dat jij als begeleider nog beter weet hoe je goed om kunt gaan met je viervoeter en wat hij van je nodig heeft. Door de kleine groepen is er optimaal aandacht voor jou en je hond en komen we tot het allerbeste resultaat.

Voor welke hond?
Deze cursus is bedoeld als vervolg op de puppycursus. Heb je een wat oudere hond waarmee nog geen cursus is gevolgd, dan ben je ook van harte welkom bij deze training. De hond moet wel eerst door de instructeur beoordeeld worden.

Inhoud van de cursus
Basisvaardigheden voor een prettige omgang en gedrag van je hond in het dagelijks leven:

 • Wandelen aan de riem zonder trekken
 • Rustig af en aan kunnen lijnen van je hond
 • Leren omgaan met geluid zonder te schrikken (knallen)
 • Het commando ‘hier komen’ door een groep met honden
 • Aanleren van sociale vaardigheden zoals niets van de grond eten, niet schrikken van vreemde voorwerpen
 • Je hond leren automatisch te gaan zitten op het moment dat jij stopt met lopen
 • Je hond overal aan kunnen raken zonder dat hij in paniek raakt of onrustig wordt

De leermethode is positief, op een leuke manier iets aanleren geeft het beste resultaat.

Dag en tijd

Diverse dagen en tijden, informeer naar de mogelijkheden via tel.: 06-13770967.

Interesse in deze basiscursus gehoorzaamheid?

Schrijf je in en er wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen.

Locatie
Molensteeg 5, 4267 EZ Drongelen

Tarieven

 • 10 praktijklessen van 50 minuten
 • All-in prijs € 120.00

3. Gevorderde cursus gehoorzaamheid

In de basiscursus leren jij en je hond de basiscommando’s die nodig zijn voor een goed gedrag van je hond in het dagelijks leven. In de gevorderde cursus leren we dezelfde commando’s in een onaangelijnde situatie. Zo leert de hond zijn aandacht ook zonder riem bij jou te houden.

Voor welke honden
Dit is een vervolg op de basiscursus en dus geschikt voor honden die al de verschillende commando’s beheersen en zich sociaal gedragen ten opzichte van andere honden. Heb je geen basiscursus bij Dierenvreugde gevolgd en wil je graag aan deze cursus deelnemen, dan neem ik daar een praktijktest voor af. Om er zo zeker van te zijn dat jij en je hond op het juiste niveau zijn voor deze gevorderde training en dus het beste resultaat kunnen behalen.

Inhoud van de cursus
Naast de basiscommando’s is deze cursus er op gericht om er voor te zorgen dat je hond nog meer op jou gericht raakt.

 • Gehoorzaam los meelopen
 • Wat sociale vaardigheden zoals geluidsprikkel, niet bang zijn van vreemde voorwerpen, leren netjes te blijven liggen bijv. op een terras, geen voedsel van straat opeten
 • Los meelopen tussen andere honden
 • Je hond leren enkel onverdeelde aandacht voor jou te hebben met behulp van specifieke volgoefeningen in een onaangelijnde situatie
 • Je hond ook zonder lijn onder appèl laten zijn in een groep loslopende honden
 • De ‘af oefening’ op afstand onaangelijnd waardoor je in alle situaties de controle over je hond hebt en bv. handig is als de hond los loopt en er komt een auto aan.

Dag en tijd

Diverse dagen en tijden, informeer naar de mogelijkheden via tel.: 06-13770967.

Interesse in deze cursus gehoorzaamheid voor gevorderden?

Schrijf je in en er wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen.

Locatie
Molensteeg 5, 4267 EZ Drongelen

Tarieven

 • 10 praktijklessen van 50 minuten
 • All-in prijs € 120.00

4. Behendigheid

In deze cursus maak je kennis met een aantal toestellen van het behendigheidsparcours. Behendigheid is goed voor de motoriek van de hond, het vraagt ook om een goede begeleiding van de baas. Zo ben je dus samen bezig, wat de verhouding baas/ hond alleen maar verbetert en heel leuk is om te doen!
Een leuke sportieve cursus om elke week een ochtend met je hond bezig te zijn.

Voor welke honden?
Geschikt voor honden die onaangelijnd luisteren en sociaal gedrag hebben naar andere honden toe. Indien je geen andere cursussen bij Dierenvreugde hebt gevolgd zal er een toelatingstest worden afgenomen om er voor te zorgen dat de cursus past bij het niveau van de hond.

Dag en tijd
Zaterdag van 9.00 tot 10.00 uur of van 10.00 tot 11.00 uur

Interesse in deze combicursus?

Schrijf je in en er wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen.

Locatie
Molensteeg 5, 4267 EZ Drongelen

Tarieven

 • 10 praktijklessen van 1 uur
 • All-in prijs € 120.00

Bij alle cursussen geldt: in overleg is het altijd mogelijk om een afgemelde les in te halen.