Referenties

Suus is super tevreden!

Hierboven kan je zien hoe ongelooflijk blij ik ben dat ik Jolanda heb ontmoet.

Tot op de dag van vandaag geef ik duidelijk aan wat ik van mijn honden verwacht en zit nu in zo een goede energie dat mijn honden me daar niet uit krijgen en dat merk ik in de wandelingen en in huis.

Ik ben Loretta en heb 2 Maltezers Buddy en Bobby, twee broers van bijna 10 mnd. Ik had Buddy uitgekozen uit een nestje van 4 als mijn hondje. Maar via fb bleef ik in contact met Bobby die op dat moment door iemand anders was gekocht, gewoon leuk om te volgen. Op 20 juli zat ik op marktplaats te neuzen en zag een advertentie “Maltezer 5 mnd en heet Bobby”.Ik heb zonder er maar 1 min. over na te denken contact met de eigenaar van Bobby opgenomen en hoe impulsief ik dan ben, hebben we besloten om Bobby in ons gezin op te nemen. De volgende dag Bobby opgehaald en in ons hart gesloten. Waar 1 hond kan wonen, kunnen er ook twee wonen (want voor deze twee bandieten had ik ook 2 Maltezers).Maar toen gingen we met Bobby wandelen, en daar begon ons pad met Bobby en op dat pad lopen we nog steeds maar nu met begeleiding van Jolanda van Praktijk Dierenvreugde.Bobby deed niet vriendelijk tegen andere honden, ze trokken beide aan de riemen en nog meer dingen die ik niet als prettig ervaarde en wist me geen raad meer, en ik dacht het toch goed te doen. Toen kwam Praktijk Dierenvreugde via via op ons pad. Ik heb contact met Jolanda opgenomen en door de telefoon vertelde ze me al dat Bobby onzeker was (door slechte socialisatie) en dat was alleen nog maar wat ik haar vertelde. Ze nodigde mij uit om naar haar toe te komen en te kijken wat de beste optie was voor Bobby, een thuisconsult of toch een cursus starten wat mijn optie was. Bij Jolanda aangekomen nam ze Bobby over en ging een stukje lopen en Bobby gedroeg zich toch redelijk voorbeeldig. Hierna een vervolgafspraak gemaakt voor een thuisconsult. De week erop is Jolanda bij ons thuis geweest en liet ze zien dat er regels gesteld moesten worden om Bobby en ook Buddy te laten weten dat ik de roedelleider ben. Jolanda deed dingen voor waar ik problemen mee had en ze liet me zien hoe ik er mee om moest gaan. Als je ziet hoe ze reageerden op Jolanda door alleen maar kleine correcties te geven en duidelijk te zijn. Regels die Jolanda opstelde heeft ze gemaild en daar ging ik mee aan de slag en ik zag mijn honden veranderen. Tot een aantal weken terug. Ik was weer terug bij af en had geen zin meer in wandelingen met mijn honden ,want het was toch steeds een gevecht.

Weer contact met Jolanda opgenomen en die stond een aantal dagen later weer op mijn stoep om me te helpen. En toen heeft ze me duidelijk gemaakt dat het ook aan mij lag. We zijn weer gaan lopen en heb zelfs een hond naar buiten laten komen die Bobby de dag ervoor wel aan wilde vallen. En zoals je het kan raden met de energie van Jolanda gebeurde er niets. Ook ik baalde, want bij mij doet hij niet vriendelijk, maar doordat Jolanda mij mijn ogen weer opende en mij die denkbeeldige trap onder mijn k… gaf die ik nodig had om de roedelleider te zijn die mijn honden nodig hebben. Jolanda is bij me weggegaan en ik heb gelijk mijn honden aangelijnd en met de energie waar Jolanda mij weer in had gezet gaan wandelen en met een super resultaat.

Tot op de dag van vandaag geef ik duidelijk aan wat ik van mijn honden verwacht en zit nu in zo een goede energie dat mijn honden me daar niet uit krijgen en dat merk ik in de wandelingen en in huis. In het nieuwe jaar ga ik trainen bij Jolanda 1 op 1 met mijn honden en daar kijk ik al naar uit.Voor mensen die dit lezen en problemen ervaren met hun viervoeter, twijfel geen moment en neem Jolanda mee op jouw pad. Je krijgt een zeer vriendelijk en liefdevolle vrouw in huis. Jolanda is op deze wereld om onze dieren te helpen en daar is ze ook nog super goed in. Doordat wij als mens niet stabiel zijn kunnen wij onze viervoeter ook geen stabiel leven geven. Jolanda je bent een topper en ik hoop dat je nog lang op mijn pad meeloopt.

Liefs Loretta

profile-picLorettaBuddy en Bobby

You are the Dutch ” Godess ” ” Mrs Millan ”.

Rosa, de hond van Vic en Debbie, was een terreur voor het hele gezin. Ze kon niet alleen zijn, sliep alleen met kalmerende middelen, was voor alles bang en panisch voor andere honden. Deze hond liep de hele dag te ‘tongelen’ en had haar staart permanent tussen haar benen tegen haar buik zitten. Omdat deze hond er ernstig aan toe was is ze voor een interne training bij Dierenvreugde geweest, waarna haar eigenaar onderstaande mail stuurde.

Hi Jolanda.

I have to be honest. I have never been a big fan of the programme, the Dog Whisperer. Deb has, and I always recorded the programme for her, to watch at night, while I went to bed, and Debbie stayed with Rosa our dog.

Because Rosa is under your guidance, I paid much more attention to the 2 programmes we saw last night and because of you Jolanda, and watching Cesar, my whole attitude has changed.So much we have done wrong with Rosa, mainly ME, and you have been 100% correct, in all that you have said. Watching Cesar last night, opened my eyes. I learned so much from the 2 shows last night.E. D. A.= Excercise, Disipline and Attention.A dog is a dog, not a human being.No touch, no talk, no eye contact, on a dog’s return from being with Cesar, at his rehab.Not only teaching the dog, but also the owner.The use of positive energy.

Boy, did I learn so much last night. I was amazed at what I was seeing, and realized how wrong I have been with Rosa. Cesar is a God in the canine world. A guy with a born given talent, who gave hope to so many dogs, gave them their lives back, made them normal dogs again, and gave owners, and their families, their lives back also. You are the Dutch ” Godess ” ” Mrs Millan ”.I /we will take onboard everything you say when your training with Rosa is complete.

I now have so much more respect for the job you do.

Greetings.

Vic

profile-picVic en DebbieRosa

Eigenlijk was er al resultaat na 1 dag…..

Via de honden uitlaatservice kwam ik met mijn 8 maanden oude Duitse Herder reu bij Dierenvreugde terecht. Ik had hulp nodig met het opvoeden van Tom: het was een lieve maar energieke puber, ik had echter totaal geen controle over hem. Jolanda zag dit bij het eerste bezoek direct.

Tom is ter observatie kort bij Jolanda haar eigen roedel geweest. Toen ik hem kwam ophalen heeft ze mij tips en oefeningen voor thuis mee gegeven. Ook bij ons was het een bekende oorzaak: het probleem ligt bij het baasje en niet bij de hond. Ook hebben we meteen een afspraak gemaakt voor een consult bij mij thuis, zodat ze ons in de praktijk kon observeren en meteen zou kunnen aangeven waar het mis ging en waarom. En hoe ik het beter beter zou kunnen doen of het gedrag zelfs zou kunnen voorkomen.

Tijdens haar huisbezoek was Tom volledig zichzelf; zo hapte hij naar bezoek en had ik geen controle over hem aan de lijn. Na haar observatie van zijn èn mijn gedrag volgde er een prettig gesprek waarin zij mijn haar bevindingen duidelijk maakte.

Jolanda schrijft meteen de punten op waar je op moet letten en waar je je aan moet houden. Eigenlijk allemaal hele logische zaken en zo fijn om ze even op een rij te hebben. Dat maakt mij ook meer zeker en het is fijn om de punten af en toe terug te lezen. Voor mij was het vooral belangrijk om geduld te hebben en te houden.

Ik ben meteen met Tom aan de slag gegaan, ik oefen elke dag een uur intensief met hem. Eigenlijk was er al resultaat na 1 dag….. Je moet consequent blijven en het blijkt zo leuk om zo bezig te zijn met je hond. Nu is het echt genieten van onze tijd samen en neem ik Tom ook graag mee naar kantoor of familie. En zien ze ons ook graag komen, iedereen merkt het verschil.

We zijn nu een kleine maand verder en ben zo blij geworden van deze beslissing. Ik kan weer bezoek ontvangen, kan nu lekker met hem aan de lijn lopen, in plaats van meegesleurd te worden. Tom en ik zijn blij met Dierenvreugde en weten zeker dat Jolanda en haar roedel nog veel hondeneigenaren heel gelukkig gaan maken met hun kameraad.

Met vriendelijke groet, Barbara

profile-picBarbara‘puberherder’ Tom

Zelfs dagen na de behandeling is Storm vrolijk en levenslustig.

Wij zijn zeer tevreden over Jolanda. Onze hond Storm gaat erg graag naar haar toe om te logeren en voor zijn Reiki behandelingen. Door de epilepsie toevallen waarin hij behoorlijk afgemat word en zijn spieren zwaar belast worden komt hij door de Reiki behandelingen helemaal tot rust.

Zelfs dagen na de behandeling is Storm vrolijk en levenslustig. Epilepsie is een slopende ziekte en lichamelijk erg afmattend. Storm heeft medicijnen waarvan hij onzeker wordt naar andere honden toe. Bij Jolanda kan hij met andere honden spelen en dat geeft hem weer meer zelfvertrouwen.

Wij noemen Jolanda dan ook altijd de stiefmoeder van Storm. Jolanda is een zeer bekwame stiefmoeder voor ieder dier en wij en Storm zijn er superblij mee. Ze kan je tips geven over alle problemen die je maar tegenkomt in de opvoeding van je hond. Jolanda super bedankt, dikke kus, knuffel en een poot van Storm.

Gerrit en Ben, Geertruidenberg

profile-picGerrit en BenStorm

Verbluffend hoe Jolanda Guinness kon aanvoelen.

Afgelopen zaterdag heeft Jolanda “gecommuniceerd” met onze kleine kater Guinness. Hij heeft vanwege een staartamputatie al heel veel voor zijn kiezen gehad. Verbluffend hoe Jolanda Guinness kon aanvoelen.

Zij heeft ons veel meer duidelijkheid gegeven hoe hij in zijn vel zit, perfect zijn karakter omschreven en bevestigt dat hij ondanks zijn ongeluk toch als flierefluiter en levensgenieter door het leven gaat.

Ook over ons paard Nina en kater Paddy zijn we veel wijzer geworden. Jolanda wij waren er even stil van en vinden het knap dat je dit allemaal weet. Het was een hele leuke middag. Bedankt nog daarvoor.

William & Monique

profile-picWilliam & MoniqueGuinness

Ik kan alleen maar zeggen dat ik spijt heb dat ik niet eerder bij Jolanda op de site terecht ben gekomen.

Bijna 13 jaar zijn mijn Jack Russels Chevy en Nicky samen geweest. Na het overlijden van Chevy kon Nicky erg moeilijk alleen thuis zijn. Ze huilde en blafte erg vaak. Niet zo geweldig voor haar en de buren natuurlijk. De hele trukendoos hebben we uitgeprobeerd. Na verloop van tijd werd het gelukkig minder. Tot het moment dat ze een weekend naar het pension moest. Ik liet haar daar ook niet met een fijn gevoel achter, maar helaas was er geen andere oplossing. Mijn voorgevoel was juist, het blaffen en huilen begon weer van voor af aan. Ik werd er radeloos van, dit kon zo niet langer.

Na een zoektocht op Google kwam ik de site van Dierenvreugde tegen en het sprak me meteen aan. Aan de telefoon was er meteen een klik met Jolanda en de afspraak was snel gemaakt. Jolanda zou naar ons toe komen. Ik vergeet haar eerste woorden niet bij onze kennismaking. “Ik kom hier meer voor jou, dan voor Nicky”. Er volgde een heel fijn en duidelijk gesprek. Waar het eigenlijk op neer kwam is dat Nicky het helemaal niet erg vind om alleen te zijn. Ze vind het erg als ze mij niet in de gaten kan houden. Er is hier in huis groot verdriet geweest en Nicky is mijn troost. Ze heeft me op mijn zwakst gezien en ze heeft het gevoel dat ze op mij moet letten. Ze heeft nooit rust, omdat ze altijd met mij bezig is. Ook niet fijn voor zo`n oude dame. Klopt ook wel, want als ik met haar ga wandelen blaft ze tegen iedereen en bij mijn man blijft ze rustig en stil. Zo vielen de puzzelstukjes op hun plaats.

Na uitleg van aanpak kreeg ik ook nog Bach bloesem druppels voor Nicky en mijzelf. De druppels moesten zorgen dat we meer van elkaar zouden loskomen.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik spijt heb dat ik niet eerder bij Jolanda op de site terecht ben gekomen. De uitwerking is echt fantastisch. Nicky ligt zelfs nog relaxed in haar mand als ik thuiskom. Vroeger stond ze voor het hekje te staren en te huilen. Nu kan ze ook rustig van haar oude dag genieten en ik kan zonder schuldgevoel weer weg. De buren zullen het ook vast een stuk prettiger vinden. Jolanda wat ben ik blij dat ik je heb leren kennen en ik hoop dat je nog vele anderen kan helpen.

Liefs Laura

profile-picLauraChevy en Nicky

Jolanda merkte meteen op dat Butzi de schaduw was van Pasha.

Een aantal jaren geleden is onze Berner Sennen reu Pasha bij Jolanda in de opvang geweest, wat ons super bevallen was. Sindskort wordt Pasha vergezeld door Butzi, ook een Berner Sennen reu. Butzi is een ‘kat uit de boom kijker’, absoluut geen held. Met name vreemde mensen die hem overweldigend benaderen vind hij eng. Of bijvoorbeeld mensen die veel lawaai maken en op hem af komen.

Aangezien het belangrijk is dit gedrag op jonge leeftijd te corrigeren en wij zelf niet wisten of we het gedrag juist moesten negeren of hem moesten afleiden/helpen hebben we Jolanda ingeschakeld. Jolanda merkte meteen op dat Butzi de schaduw was van Pasha. De stabiele en rustige Pasha is een uitstekend maatje voor de onzekere Butzi, maar kleine Butzi zal ook zonder Pasha zelfverzekerder moeten worden.

Jolanda gaf als advies om streng te zijn richting vreemden die Butzi willen benaderen en hem de tijd te geven om te wennen, om zo positieve ervaringen te creëren. En bovendien Pasha en Butzi apart uit te gaan laten, zodat Butzi leert ook zonder Pasha zijn eigen boontjes te doppen. Op advies van Jolanda zijn we naast de puppycursus ook socialisatielessen gaan volgen om Butzi te leren met allerlei zaken om te gaan zoals geluiden, fietsers, dieren en vreemde voorwerpen.

Wat Jolanda vaststelde, was voor ons een bevestiging die we nodig hadden, aangevuld met goede suggesties. We zien al verbetering en hebben er vertrouwen in dat dit Butzi uiteindelijk stabieler en zelfverzekerder gaat maken.

En hoe toepasselijk is deze foto, op de voorgrond Pasha, op de achtergrond Butzi:

Groeten,Maryke

profile-picMarykeButzi: Pasha’s schaduw

Wij zouden iedereen met problemen dieren adviseren om contact op te nemen met Jolanda om zo de problemen bij de basis aan te pakken.

In december 2010 hebben we onze 1e Havanezer Quinty gekregen. Van begin af aan kon zij moeilijk alleen blijven, zodra ze alleen was begon ze te blaffen en te janken. Na ruim een jaar hebben we onze 2e Havanezer Bobby gekregen. We dachten dat het probleem van alleen blijven over zou gaan als ze samen zouden zijn.

Dit was niet het geval want Bobby nam het gedrag van Quinty over en samen gingen ze zitten blaffen en janken als wij weg waren. Daarmee was ons probleem alleen maar groter, ook i.v.m. het lawaai voor de buren.

We hebben advies gevraagd aan dierenarts dr. v.d. Brink en deze gaf ons de tip om contact te leggen met Jolanda v.d. Berg, gedragsdeskundige voor dieren.We hebben dit advies opgevolgd en gelijk bij het 1e telefonisch contact hadden wij er een goed gevoel bij. Al binnen een week kwam zij bij ons om de situatie te beoordelen.

In dit gesprek van een uur bleek al gauw dat wij ons niet hielden aan de basis gedragsregels. Zij legde ons uit dat die regels erg belangrijk zijn om een goede leider te zijn en dat we daarmee aan de slag moesten want het bleek namelijk dat Quinty de leidersrol op zich probeerde te nemen en doordat zij dit kon werd zij onzeker. Deze basisregels heeft zij op papier gezet en ons in de praktijk voorgedaan.

Wij gingen aan de slag en merkten in het begin niet veel verandering. Na een telefoontje met Jolanda heeft zij ons geadviseerd om de hondjes een voor een enkele dagen bij haar te laten komen en ging Jolanda met ieder hondje apart aan de slag. Na deze periode zagen we Quinty en Bobby vooruitgaan en de tijd dat zij alleen konden blijven werd steeds langer. Als we vragen hadden konden we altijd bij haar terecht voor advies. Haar reactie was vaak dat we ons beter aan de basisregels moesten houden, want onze aandacht daarvoor verslapte regelmatig.

1 maart 2014 begon Jolanda met haar hondenschool en hebben wij ons direct ingeschreven en hebben 2 cursussen gevolgd.Dit verliep heel positief en prettig omdat de groepjes klein waren en er veel aandacht voor de honden was. De cursus werd afgesloten met een boswandeling en een open dag. De cursusavond die niet bezocht kon worden mocht zaterdagmorgens ingehaald worden. De honden vonden het SUPER!

Met Quinty en Bobby gaat het heel goed en kunnen enkele uren alleen blijven. Quinty is vrolijker geworden omdat hij de leidersrol niet op zich hoeft te nemen. Het is voor ons wel belangrijk om de basisregels steeds weer te hanteren. Hebben we vragen dan kunnen we nog steeds bij Jolanda terecht.

Wij zouden iedereen met problemen dieren adviseren om contact op te nemen met Jolanda om zo de problemen bij de basis aan te pakken. Ook de hondenschool kunnen we aanbevelen omdat de cursus in kleine groepjes gegeven wordt en voor de honden en hun eigenaars heel prettig en vooral heel leerzaam is. Jolanda heeft een hart voor dieren!!

Groetjes, Ad en Gea de Rooij

profile-picAd en Gea de RooijQuinty en Bobby

Wat een bijzondere ervaring.

Wat een bijzondere ervaring. Ons Spaanse teefje had een enorm huidprobleem; al bijtend en schurend, volledig kaal en met open plekken ging zij door het leven. Wat dus eigenlijk geen leven was. Wij hadden al van alles geprobeerd op medisch gebied en in het alternatieve circuit, zonder enig of met slechts tijdelijk resultaat.

Toen ik Jolanda tegenkwam en zij mij vertelde wat ze deed was ik daarom zeer sceptisch, we hadden al zoveel geprobeerd. Zij stelde een foto-consult voor ik stuurde haar een afbeelding van onze Luna waarop haar probleem niet zichtbaar was en ik had haar er ook niets over verteld. Binnen 24 uur ging de telefoon; ‘ze kreeg zo slecht contact met Luna, ze was de hele tijd aan het bijten…….’. Ik viel bijna van mijn stoel en heb direct een afspraak gemaakt.

Tijdens dat consult zei ze zulke rake dingen die ze eigenlijk niet kon weten, ook over de relatie tussen mijn hond en mij. Dat gaf heel veel vertrouwen. Luna is een paar dagen intern geweest bij Jolanda en is ook met Bachbloesems behandeld. Toen we haar weer op mochten halen hadden we een ander hondje; ze is speelser, energieker, ondeugender maar bovenal meer zeker van zichzelf en dat merk je in alles. Verder heeft ze sindsdien nog maar sporadisch last van jeuk gehad, wat niets minder dan een wonder is.

De tips en adviezen van Jolanda zijn vooral gericht op een verandering in hoe je je gedraagt als roedelleider van je hond. Het is lastig om je eigen gedrag aan te passen, het was het meer dan waard.

Ons hondje verdient dit zo enorm en daarom nogmaals veel dank Jolanda, dat je dit voor ons mogelijk hebt gemaakt. Zoals afgesproken verdien je een standbeeld!!

Familie Prins, Moordrecht

profile-picFamilie PrinsLuna

Fiona en Corvette: prima ruiter en goed paard, geen super combinatie. Zonder hulp zou ik dit niet bereikt hebben omdat ik de oplossing nooit in deze richting zou hebben gezocht.

Via via kwam ik in contact met Jolanda, ik was waarschijnlijk nooit pro-actief naar hulp op zoek gegaan en al helemaal niet op deze manier. Na de verkoop van mijn paard, die ook mijn maatje en beste vriend was, heb ik een nieuw paard gekocht. Een prima paard met goede kwaliteiten voor de dressuursport.

Al snel bleek dat 1 + 1 geen 3 was, ik begreep hem soms gewoon niet en andersom was dat hetzelfde. En dat is raar, als instructrice rijd ik op vele paarden en voel ik ze altijd vrij snel aan. Het stond ons succes in de sport wel in de weg en daarom heb ik een afspraak met Jolanda gemaakt.

Tijdens het consult op stal liet ze mij mijn dagelijkse routine draaien en observeerde ze onze communicatie, zowel in de box als tijdens het rijden. Al na zo’n 15 minuten kwam ze met een rake analyse van mijn karakter en dat van Corvette en kon ze precies aangeven waarom er op sommige momenten geen synergie was tussen mij en mijn paard.

Ze gaf me duidelijke tips over hoe ik hem het beste kon benaderen en gaf aan wat hij van mij nodig had om te kunnen doen wat ik wilde. Dat was in het begin best lastig, zo ben ik nog niet eerder met een paard om gegaan. Toch heb ik haar aanwijzingen in de praktijk gebracht, het was me namelijk wel zeer snel duidelijk dat ze goed wist waar ze het over had.

Inmiddels zijn we een paar maanden verder en is de situatie positief verbeterd. Ik heb een paard met een karakter, daar was ik tenslotte ook naar op zoek. Door dat karakter te respecteren en Corvette daarin nog meer als een gelijke te zien, waren er zeer bijzondere resultaten.

Hij heeft nu echt zin om voor me te werken en omdat het gevoel tussen ons sterker wordt, vormen we nu echt een team. Zonder hulp zou ik dit niet bereikt hebben omdat ik de oplossing nooit in deze richting zou hebben gezocht. Dank je wel Jolanda, namens Fiona en Corvette.

profile-picFionaCorvette

Jolanda is top en ik kan iedereen haar sessies en hondenschool aanbevelen.

Onze pup Prince was, na het overlijden van onze vorige hond, precies wat we graag wilde. Een kerngezonde fox terriër die alleen niet makkelijk in de omgang was. Vanaf het begin vertoonde Prince het gedrag van een overspannen hondje met een soort van “woede aanvallen” waarbij bijten en blaffen en vooral de baas spelen, hoe klein hij ook was, de boventoon voerde. Groot was onze verbazing dat zo’n een klein mannetje zoveel onrust te weeg kon brengen binnen ons gezin en vooral mijn vrouw, die de meeste tijd met Prince doorbracht, was soms wanhopig.

We hadden al een keer contact gezocht met een honden fluisteraar” maar dat was geen succes. Via een kennis kwamen we aan het telefoonnummer van Jolanda Na slechts één telefoontje stond ze bij ons op de stoep en meteen startte de “behandeling” van Prince. Verbazingwekkend hoe snel er die middag al wat veranderde, voor Prince maar ook voor ons. Prince, zo bleek al snel, was in de eerste 10 weken niet gesocialiseerd en was voor alles bang. Tijdens dat huisbezoek leerde ze Prince ook al wat trucjes; zitten, liggen en in de mand blijven.Wij kregen regels waar we ons aan moesten houden voor het beste resultaat. Hij bleek enorm leergierig en we besloten om naar de cursus te gaan. Prince blijkt het daar enorm naar zijn zin te hebben en wij ook; leuk om samen met zo’n mannetje samen dingen te kunnen doen.

Onder leiding van Jolanda is Prince, nu bijna één jaar, uitgegroeid tot een fijne Fox Terriër, wandelen, spelen, zijn trucjes, alles vindt hij leuk. Gek op andere honden, dat is hij ook, lekker spelen.Natuurlijk is het gemis van de socialisatie periode, de eerste 10 weken, nog niet helemaal verdwenen en natuurlijk komt zijn oude gedrag nog wel eens op.Echter nu weten we hoe te reageren en hoe te handelen en is mede dankzij Jolanda Prince ook die geweldige kerel geworden die we zo graag wilden hebben.

Jolanda is top en ik kan iedereen haar sessies en hondenschool aanbevelen. Of je nu een probleemhond bezit of eentje die al prima luistert. Gewoon doen! Het is namelijk ook nog eens heel gezellig.

profile-picKarinPrince

Zelf ook een review achterlaten? Graag!

Remove PictureWat is de reden dat je contact hebt opgenomen met Praktijk Dierenvreugde?Heeft de samenwerking aan je wensen voldaan en met welk resultaat?Zou je iemand anders Praktijk Dierenvreugde aanbevelen, en waarom?Opmerkingen:Verzenden

Bedankt voor het geven van je review.