Referenties

Jolanda is top en ik kan iedereen haar sessies en hondenschool aanbevelen.

Onze pup Prince was, na het overlijden van onze vorige hond, precies wat we graag wilde. Een kerngezonde fox terriër die alleen niet makkelijk in de omgang was. Vanaf het begin vertoonde Prince het gedrag van een overspannen hondje met een soort van “woede aanvallen” waarbij bijten en blaffen en vooral de baas spelen, hoe klein hij ook was, de boventoon voerde. Groot was onze verbazing dat zo’n een klein mannetje zoveel onrust te weeg kon brengen binnen ons gezin en vooral mijn vrouw, die de meeste tijd met Prince doorbracht, was soms wanhopig.

We hadden al een keer contact gezocht met een honden fluisteraar” maar dat was geen succes. Via een kennis kwamen we aan het telefoonnummer van Jolanda Na slechts één telefoontje stond ze bij ons op de stoep en meteen startte de “behandeling” van Prince. Verbazingwekkend hoe snel er die middag al wat veranderde, voor Prince maar ook voor ons. Prince, zo bleek al snel, was in de eerste 10 weken niet gesocialiseerd en was voor alles bang. Tijdens dat huisbezoek leerde ze Prince ook al wat trucjes; zitten, liggen en in de mand blijven.Wij kregen regels waar we ons aan moesten houden voor het beste resultaat. Hij bleek enorm leergierig en we besloten om naar de cursus te gaan. Prince blijkt het daar enorm naar zijn zin te hebben en wij ook; leuk om samen met zo’n mannetje samen dingen te kunnen doen.

Onder leiding van Jolanda is Prince, nu bijna één jaar, uitgegroeid tot een fijne Fox Terriër, wandelen, spelen, zijn trucjes, alles vindt hij leuk. Gek op andere honden, dat is hij ook, lekker spelen.Natuurlijk is het gemis van de socialisatie periode, de eerste 10 weken, nog niet helemaal verdwenen en natuurlijk komt zijn oude gedrag nog wel eens op.Echter nu weten we hoe te reageren en hoe te handelen en is mede dankzij Jolanda Prince ook die geweldige kerel geworden die we zo graag wilden hebben.

Jolanda is top en ik kan iedereen haar sessies en hondenschool aanbevelen. Of je nu een probleemhond bezit of eentje die al prima luistert. Gewoon doen! Het is namelijk ook nog eens heel gezellig.

profile-pic
Karin Prince

Advies in het belang van de hond.

We hebben de puppycursus gedaan met twee pups en nu doen we behendigheid op de zaterdag.

Toen mijn pups groter werden, vonden de twee zusjes het nodig keer op keer uit te vechten wie van hen nou op de tweede plek in de rangorde stond. Dat resulteerde uiteindelijk in een zwaar gewonde hond en een zeer gespannen sfeer in huis. Een van de twee kon er niet blijven. Dat was een verschrikkelijke tijd, waarin we als gezin de juiste keuze moesten maken. Welke van de twee hondjes kon het beste blijven, wie was het beste en leukste maatje voor de oudste hond Gigi? Jolanda heeft ons heel goed begeleid en geholpen in dat proces. Echt fantastisch hoe ze ons leerde kijken naar de honden en ons tips gaf om een zo goed mogelijke beslissing te nemen. Tot op de dag van vandaag hebben we er vrede mee, dat Pientje bij haar broer is gaan wonen. Ook zij heeft een leuker leven nu! Nu gaan wij nog wekelijks naar de behendigheid les op zaterdag. En daar kijken we elke keer naar uit!

We hebben het nodige geleerd, mede doordat Jolanda een zeer warme persoonlijkheid is. Ze maakt de cursus altijd gezellig en heeft heel veel geduld met de cursisten. Zij laat iedereen in zijn/ haar waarde.

Ik heb al meerdere mensen Jolanda aanbevolen. Vooral omdat Jolanda ècht helpen kan, bij welke dierenvragen dan ook!

profile-pic
Sabine Gigi en Wies

Sandra met de wat onzekere Rosco.

Ik met mijn hond de puppytraining gedaan en daarna vervolg trainingen.

Rosco is een onzekere hond. Het ontspannen met hem bezig zijn, de tips die ik krijg om hem duidelijkheid te geven maken dat we een relaxte , goed luisterende hond hebben . Rosco gaat, net als ik, nog stééds met veel plezier naar Dierenvreugde.

Ik heb zeker het nodige gehad aan de trainingen, behalve dat Rosco nu goed luistert vindt hij het erg leuk om te trainen. Hij is stabieler en minder onzeker .

Dierenvreugde zou ik zeker aanbevelen, ik heb al diverse mensen geattendeerd op deze hondenschool

profile-pic
Sandra Rosco

Zelfs dagen na de behandeling is Storm vrolijk en levenslustig.

Wij zijn zeer tevreden over Jolanda. Onze hond Storm gaat erg graag naar haar toe om te logeren en voor zijn Reiki behandelingen. Door de epilepsie toevallen waarin hij behoorlijk afgemat word en zijn spieren zwaar belast worden komt hij door de Reiki behandelingen helemaal tot rust.

Zelfs dagen na de behandeling is Storm vrolijk en levenslustig. Epilepsie is een slopende ziekte en lichamelijk erg afmattend. Storm heeft medicijnen waarvan hij onzeker wordt naar andere honden toe. Bij Jolanda kan hij met andere honden spelen en dat geeft hem weer meer zelfvertrouwen.

Wij noemen Jolanda dan ook altijd de stiefmoeder van Storm. Jolanda is een zeer bekwame stiefmoeder voor ieder dier en wij en Storm zijn er superblij mee. Ze kan je tips geven over alle problemen die je maar tegenkomt in de opvoeding van je hond. Jolanda super bedankt, dikke kus, knuffel en een poot van Storm.

Gerrit en Ben, Geertruidenberg

profile-pic
Gerrit en Ben Storm

Dex zit beter in zijn vel en gaat weer energiek door het leven!

Ik ben in contact gekomen met Dierenvreugde voor het volgen van een puppycursus en een gedragsconsult. Bij het gedragsconsult heeft Jolanda ons gezin uitgebreid meegenomen in het gedrag van de hond en laten voelen en zien wat onduidelijkheid en niet consequent zijn bij een hond kan veroorzaken. Na het opstellen van een aantal regels hebben wij ons gedrag aangepast richting Dex. Na enige weken is het resultaat dat hij minder stress heeft en weer geniet. Prachtig om te zien en te ervaren!

Onze samenwerking heeft zeker aan onze wensen voldaan, door het volgen van de puppycursus en daarnaast een gedragsconsult zit Dex beter in z'n vel zit en gaat hij weer energiek door het leven.

Ik zou Jolanda zeker aanbevelen, want zij is een zeer kundig trainster/begeleidster/coach. Ze geeft mens en dier goede begeleiding waarbij het sociale aspect ook niet uit het oog wordt verloren. Ze is altijd bereid je te helpen, niets is teveel voor haar.

profile-pic
Carola Dex

Ik ben met Dierenvreugde in contact gekomen omdat ik een hond had aangeschaft en geïnteresseerd was in de puppycursus.

Mijn ervaring is absoluut positief. Momenteel heb ik de eerste cursus succesvol afgerond en ga ik door voor de vervolgcursus. Het resultaat is dat ik met zelfvertrouwen en genoeg kennis mijn eerste hond kan opvoeden.

Ik zou de praktijk zeker aanbevelen! Jolanda is direct, duidelijk, begripvol en houdt van een geintje tussendoor!

Ik ga met plezier naar de trainingen van Jolanda. Ze geeft duidelijke handvaten waar je de rest van de week thuis mee aan de slag kunt. Ze is echt super met de honden en ziet vaak in één oogopslag waar het eventueel misgaat. Ze stuurt dit dan bij met handige tips. Jolanda is altijd positief ingesteld en houdt wel van een geintje tussendoor.

profile-pic
Petra Geerts Belle

Fiona en Corvette: prima ruiter en goed paard, geen super combinatie. Zonder hulp zou ik dit niet bereikt hebben omdat ik de oplossing nooit in deze richting zou hebben gezocht.

Via via kwam ik in contact met Jolanda, ik was waarschijnlijk nooit pro-actief naar hulp op zoek gegaan en al helemaal niet op deze manier. Na de verkoop van mijn paard, die ook mijn maatje en beste vriend was, heb ik een nieuw paard gekocht. Een prima paard met goede kwaliteiten voor de dressuursport.

Al snel bleek dat 1 + 1 geen 3 was, ik begreep hem soms gewoon niet en andersom was dat hetzelfde. En dat is raar, als instructrice rijd ik op vele paarden en voel ik ze altijd vrij snel aan. Het stond ons succes in de sport wel in de weg en daarom heb ik een afspraak met Jolanda gemaakt.

Tijdens het consult op stal liet ze mij mijn dagelijkse routine draaien en observeerde ze onze communicatie, zowel in de box als tijdens het rijden. Al na zo’n 15 minuten kwam ze met een rake analyse van mijn karakter en dat van Corvette en kon ze precies aangeven waarom er op sommige momenten geen synergie was tussen mij en mijn paard.

Ze gaf me duidelijke tips over hoe ik hem het beste kon benaderen en gaf aan wat hij van mij nodig had om te kunnen doen wat ik wilde. Dat was in het begin best lastig, zo ben ik nog niet eerder met een paard om gegaan. Toch heb ik haar aanwijzingen in de praktijk gebracht, het was me namelijk wel zeer snel duidelijk dat ze goed wist waar ze het over had.

Inmiddels zijn we een paar maanden verder en is de situatie positief verbeterd. Ik heb een paard met een karakter, daar was ik tenslotte ook naar op zoek. Door dat karakter te respecteren en Corvette daarin nog meer als een gelijke te zien, waren er zeer bijzondere resultaten.

Hij heeft nu echt zin om voor me te werken en omdat het gevoel tussen ons sterker wordt, vormen we nu echt een team. Zonder hulp zou ik dit niet bereikt hebben omdat ik de oplossing nooit in deze richting zou hebben gezocht. Dank je wel Jolanda, namens Fiona en Corvette.

profile-pic
Fiona Corvette

Waardevolle tips, elke week weer!

Ik wilde mijn hond zelfverzekerder maken en ben zo bij Dierenvreugde terecht gekomen.

Rico en ik zijn al jaren klant bij Jolanda. Allebei gaan we met veel plezier naar de lessen behendigheid. Waar het om veel meer draait dan om de behendigheid alleen. Tussendoor leer ik zoveel over hondentaal en mijn eigen houding ten op zichten van mijn hond. Ik krijg zoveel waardevolle tips, elke week weer!

Heb ik er ook echt wat aan gehad? Jazeker, Rico heeft meer zelfvertrouwen gekregen en mijn kennis over honden en de hondentaal is vergroot.

Dierenvreugde beveel ik absoluut aan bij anderen, o.a. omdat het bij Jolanda niet gaat om wedstrijden of om de beste van je groep te zijn. Zoals ze zelf zo mooi zegt: Het wedstrijdelement kan de druk bij het baasje kan vergroten, wat zijn weerslag op de hond heeft. Het gaat om het versterken van de band met je hond en het krijgen van een relaxte huishond.

profile-pic
Petra Raus Rico

Na lang nadenken hebben wij gekozen voor een Jack Russel. Deze Jack, onze Mojo, is ook een echte Jack. Onwijs druk en zijn oren vergeet hij regelmatig aan te zetten. Na zoeken bij Jolanda terecht gekomen en zijn we begonnen met de puppy cursus

Een betere keuze hadden we niet kunnen maken. Ondanks dat Mojo nog steeds wel eens zijn streken heeft is hij veranderd. Hij vind het leuk om voor je te werken. We hebben Mojo door Jolanda beter leren kennen. Nu zijn baby broertje is geboren kunnen wij ook gerust zijn dat Mojo zich zelf in de hand heeft als hij bij de kleine is.

Wij zouden Jolanda aan iedereen aan willen bevelen. Ook als je geen problemen ervaart met je hond. De lessen zijn namelijk niet alleen leerzaam maar ook mega gezellig!

profile-pic
Janske Mojo

Wat een bijzondere ervaring.

Wat een bijzondere ervaring. Ons Spaanse teefje had een enorm huidprobleem; al bijtend en schurend, volledig kaal en met open plekken ging zij door het leven. Wat dus eigenlijk geen leven was. Wij hadden al van alles geprobeerd op medisch gebied en in het alternatieve circuit, zonder enig of met slechts tijdelijk resultaat.

Toen ik Jolanda tegenkwam en zij mij vertelde wat ze deed was ik daarom zeer sceptisch, we hadden al zoveel geprobeerd. Zij stelde een foto-consult voor ik stuurde haar een afbeelding van onze Luna waarop haar probleem niet zichtbaar was en ik had haar er ook niets over verteld. Binnen 24 uur ging de telefoon; ‘ze kreeg zo slecht contact met Luna, ze was de hele tijd aan het bijten…….’. Ik viel bijna van mijn stoel en heb direct een afspraak gemaakt.

Tijdens dat consult zei ze zulke rake dingen die ze eigenlijk niet kon weten, ook over de relatie tussen mijn hond en mij. Dat gaf heel veel vertrouwen. Luna is een paar dagen intern geweest bij Jolanda en is ook met Bachbloesems behandeld. Toen we haar weer op mochten halen hadden we een ander hondje; ze is speelser, energieker, ondeugender maar bovenal meer zeker van zichzelf en dat merk je in alles. Verder heeft ze sindsdien nog maar sporadisch last van jeuk gehad, wat niets minder dan een wonder is.

De tips en adviezen van Jolanda zijn vooral gericht op een verandering in hoe je je gedraagt als roedelleider van je hond. Het is lastig om je eigen gedrag aan te passen, het was het meer dan waard.

Ons hondje verdient dit zo enorm en daarom nogmaals veel dank Jolanda, dat je dit voor ons mogelijk hebt gemaakt. Zoals afgesproken verdien je een standbeeld!!

Familie Prins, Moordrecht

profile-pic
Familie Prins Luna

Vuurwerk hoeft geen probleem te zijn!

De reden dat ik met Dierenvreugde contact heb opgenomen, was de ontzettende angst voor vuurwerk van mijn hond Boris.

We hebben absoluut resultaat gehad. Door de praktische tips van Jolanda waar we gelijk mee aan de slag konden zien wij dat Boris veel sneller uit zijn angst is. Goed om eens een spiegel voor te krijgen en te zien wat je eigen gedrag bij de hond teweeg brengt! Inmiddels met onze pup Babs ook weer naar Jolanda gegaan! Tijdens de puppycursus ook weer waardevolle tips gekregen om een stabiele hond te krijgen die mij kan begeleiden bij mijn werk in het onderwijs!

Ik zou Jolanda zeker aanbevelen bij anderen. Naast alle tips ben je tijdens de cursus op een gezellige, fijne manier met je hond bezig. Dit versterkt enorm de band met je hond!

profile-pic
Elise Wessel Boris

Ik kan alleen maar zeggen dat ik spijt heb dat ik niet eerder bij Jolanda op de site terecht ben gekomen.

Bijna 13 jaar zijn mijn Jack Russels Chevy en Nicky samen geweest. Na het overlijden van Chevy kon Nicky erg moeilijk alleen thuis zijn. Ze huilde en blafte erg vaak. Niet zo geweldig voor haar en de buren natuurlijk. De hele trukendoos hebben we uitgeprobeerd. Na verloop van tijd werd het gelukkig minder. Tot het moment dat ze een weekend naar het pension moest. Ik liet haar daar ook niet met een fijn gevoel achter, maar helaas was er geen andere oplossing. Mijn voorgevoel was juist, het blaffen en huilen begon weer van voor af aan. Ik werd er radeloos van, dit kon zo niet langer.

Na een zoektocht op Google kwam ik de site van Dierenvreugde tegen en het sprak me meteen aan. Aan de telefoon was er meteen een klik met Jolanda en de afspraak was snel gemaakt. Jolanda zou naar ons toe komen. Ik vergeet haar eerste woorden niet bij onze kennismaking. “Ik kom hier meer voor jou, dan voor Nicky”. Er volgde een heel fijn en duidelijk gesprek. Waar het eigenlijk op neer kwam is dat Nicky het helemaal niet erg vind om alleen te zijn. Ze vind het erg als ze mij niet in de gaten kan houden. Er is hier in huis groot verdriet geweest en Nicky is mijn troost. Ze heeft me op mijn zwakst gezien en ze heeft het gevoel dat ze op mij moet letten. Ze heeft nooit rust, omdat ze altijd met mij bezig is. Ook niet fijn voor zo`n oude dame. Klopt ook wel, want als ik met haar ga wandelen blaft ze tegen iedereen en bij mijn man blijft ze rustig en stil. Zo vielen de puzzelstukjes op hun plaats.

Na uitleg van aanpak kreeg ik ook nog Bach bloesem druppels voor Nicky en mijzelf. De druppels moesten zorgen dat we meer van elkaar zouden loskomen.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik spijt heb dat ik niet eerder bij Jolanda op de site terecht ben gekomen. De uitwerking is echt fantastisch. Nicky ligt zelfs nog relaxed in haar mand als ik thuiskom. Vroeger stond ze voor het hekje te staren en te huilen. Nu kan ze ook rustig van haar oude dag genieten en ik kan zonder schuldgevoel weer weg. De buren zullen het ook vast een stuk prettiger vinden. Jolanda wat ben ik blij dat ik je heb leren kennen en ik hoop dat je nog vele anderen kan helpen.

Liefs Laura

profile-pic
Laura Chevy en Nicky

Voor het eerst een Hond, we hadden wat tips nodig.

Wat zijn we blij met alle tips die Jolanda ons kwam geven!

Bella kwam vanuit Griekenland bij ons logeren. Als 4 weken oude pupje gevonden in de bossen. 8 maanden geleefd in een weiland met 10 andere honden, waar ze moest knokken voor haar eten. En toen mocht ze naar Nederland. Vanuit daar opzoek naar een fijn gezin.

Maar we werden verliefd en we besloten dat ze bij ons mocht blijven. Ze koos voor ons en wij voor haar! De 9 maanden jonge Bella was nog onzeker, wat angstig, maar nieuwsgierig en leergierig naar alle nieuwe dingen om haar heen. Dat merkte we en we wilde haar een goede start geven in deze gekke wereld van de mens.

Toen we Jolanda belde, klikte het gelijk. We raakte niet meer uitgepraat. Vol verwondering heb ik ook geluisterd. Jolanda stelde voor een ochtendje langs te komen om kennis te maken met Bella en ons gezin. Tijdens deze ochtend heeft ze ons veel geleerd.

We hebben meer inzicht in het “hond zijn” gekregen, hoe we haar kunnen begeleiden naar een evenwichtige en gelukkige “huis” hond. Naast alle tips en trucs hebben we ook voedingsadvies gekregen. En wat heeft het ons allemaal geholpen!! Na 1 dag merkten we al verschil.

Inmiddels is Bella de hond geworden die we gehoopt hadden en zelfs meer. Ze blijft ons verbazen en we leren iedere dag bij. Zonder Jolanda hadden we deze hond nooit zoveel zelfvertrouwen kunnen bieden en zij ons niet zoveel liefde.

We mogen Jolanda altijd bellen en mailen. Vol enthousiasme hang ik dan aan de telefoon. En als er even iets niet helemaal lukt, zijn er weer die mega goed tips, die werken! Het is echt een aanrader voor iedereen! Ook gewoon om meer begrip te krijgen in het hele hond zijn!

Bedankt Jolanda! Bella is al de mooiste en liefste te hond van de wereld, maar dankzij jou wordt ze iedere dag nog een beetje mooier!

profile-pic
Marije Harskamp

Tot op de dag van vandaag geef ik duidelijk aan wat ik van mijn honden verwacht en zit nu in zo een goede energie dat mijn honden me daar niet uit krijgen en dat merk ik in de wandelingen en in huis.

Ik ben Loretta en heb 2 Maltezers Buddy en Bobby, twee broers van bijna 10 mnd. Ik had Buddy uitgekozen uit een nestje van 4 als mijn hondje. Maar via fb bleef ik in contact met Bobby die op dat moment door iemand anders was gekocht, gewoon leuk om te volgen. Op 20 juli zat ik op marktplaats te neuzen en zag een advertentie “Maltezer 5 mnd en heet Bobby”.Ik heb zonder er maar 1 min. over na te denken contact met de eigenaar van Bobby opgenomen en hoe impulsief ik dan ben, hebben we besloten om Bobby in ons gezin op te nemen. De volgende dag Bobby opgehaald en in ons hart gesloten. Waar 1 hond kan wonen, kunnen er ook twee wonen (want voor deze twee bandieten had ik ook 2 Maltezers).

Maar toen gingen we met Bobby wandelen, en daar begon ons pad met Bobby en op dat pad lopen we nog steeds maar nu met begeleiding van Jolanda van Praktijk Dierenvreugde.
Bobby deed niet vriendelijk tegen andere honden, ze trokken beide aan de riemen en nog meer dingen die ik niet als prettig ervaarde en wist me geen raad meer, en ik dacht het toch goed te doen. Toen kwam Praktijk Dierenvreugde via via op ons pad. Ik heb contact met Jolanda opgenomen en door de telefoon vertelde ze me al dat Bobby onzeker was (door slechte socialisatie) en dat was alleen nog maar wat ik haar vertelde. Ze nodigde mij uit om naar haar toe te komen en te kijken wat de beste optie was voor Bobby, een thuisconsult of toch een cursus starten wat mijn optie was. Bij Jolanda aangekomen nam ze Bobby over en ging een stukje lopen en Bobby gedroeg zich toch redelijk voorbeeldig. Hierna een vervolgafspraak gemaakt voor een thuisconsult.

De week erop is Jolanda bij ons thuis geweest en liet ze zien dat er regels gesteld moesten worden om Bobby en ook Buddy te laten weten dat ik de roedelleider ben. Jolanda deed dingen voor waar ik problemen mee had en ze liet me zien hoe ik er mee om moest gaan. Als je ziet hoe ze reageerden op Jolanda door alleen maar kleine correcties te geven en duidelijk te zijn. Regels die Jolanda opstelde heeft ze gemaild en daar ging ik mee aan de slag en ik zag mijn honden veranderen. Tot een aantal weken terug. Ik was weer terug bij af en had geen zin meer in wandelingen met mijn honden ,want het was toch steeds een gevecht.

Weer contact met Jolanda opgenomen en die stond een aantal dagen later weer op mijn stoep om me te helpen. En toen heeft ze me duidelijk gemaakt dat het ook aan mij lag. We zijn weer gaan lopen en heb zelfs een hond naar buiten laten komen die Bobby de dag ervoor wel aan wilde vallen. En zoals je het kan raden met de energie van Jolanda gebeurde er niets. Ook ik baalde, want bij mij doet hij niet vriendelijk, maar doordat Jolanda mij mijn ogen weer opende en mij die denkbeeldige trap onder mijn k… gaf die ik nodig had om de roedelleider te zijn die mijn honden nodig hebben. Jolanda is bij me weggegaan en ik heb gelijk mijn honden aangelijnd en met de energie waar Jolanda mij weer in had gezet gaan wandelen en met een super resultaat.

Tot op de dag van vandaag geef ik duidelijk aan wat ik van mijn honden verwacht en zit nu in zo een goede energie dat mijn honden me daar niet uit krijgen en dat merk ik in de wandelingen en in huis. In het nieuwe jaar ga ik trainen bij Jolanda 1 op 1 met mijn honden en daar kijk ik al naar uit.
Voor mensen die dit lezen en problemen ervaren met hun viervoeter, twijfel geen moment en neem Jolanda mee op jouw pad. Je krijgt een zeer vriendelijk en liefdevolle vrouw in huis. Jolanda is op deze wereld om onze dieren te helpen en daar is ze ook nog super goed in. Doordat wij als mens niet stabiel zijn kunnen wij onze viervoeter ook geen stabiel leven geven. Jolanda je bent een topper en ik hoop dat je nog lang op mijn pad meeloopt.

Liefs Loretta

profile-pic
Loretta Buddy en Bobby

Eigenlijk was er al resultaat na 1 dag…..

Via de honden uitlaatservice kwam ik met mijn 8 maanden oude Duitse Herder reu bij Dierenvreugde terecht. Ik had hulp nodig met het opvoeden van Tom: het was een lieve maar energieke puber, ik had echter totaal geen controle over hem. Jolanda zag dit bij het eerste bezoek direct.

Tom is ter observatie kort bij Jolanda haar eigen roedel geweest. Toen ik hem kwam ophalen heeft ze mij tips en oefeningen voor thuis mee gegeven. Ook bij ons was het een bekende oorzaak: het probleem ligt bij het baasje en niet bij de hond. Ook hebben we meteen een afspraak gemaakt voor een consult bij mij thuis, zodat ze ons in de praktijk kon observeren en meteen zou kunnen aangeven waar het mis ging en waarom. En hoe ik het beter beter zou kunnen doen of het gedrag zelfs zou kunnen voorkomen.

Tijdens haar huisbezoek was Tom volledig zichzelf; zo hapte hij naar bezoek en had ik geen controle over hem aan de lijn. Na haar observatie van zijn èn mijn gedrag volgde er een prettig gesprek waarin zij mijn haar bevindingen duidelijk maakte.

Jolanda schrijft meteen de punten op waar je op moet letten en waar je je aan moet houden. Eigenlijk allemaal hele logische zaken en zo fijn om ze even op een rij te hebben. Dat maakt mij ook meer zeker en het is fijn om de punten af en toe terug te lezen. Voor mij was het vooral belangrijk om geduld te hebben en te houden.

Ik ben meteen met Tom aan de slag gegaan, ik oefen elke dag een uur intensief met hem. Eigenlijk was er al resultaat na 1 dag….. Je moet consequent blijven en het blijkt zo leuk om zo bezig te zijn met je hond. Nu is het echt genieten van onze tijd samen en neem ik Tom ook graag mee naar kantoor of familie. En zien ze ons ook graag komen, iedereen merkt het verschil.

We zijn nu een kleine maand verder en ben zo blij geworden van deze beslissing. Ik kan weer bezoek ontvangen, kan nu lekker met hem aan de lijn lopen, in plaats van meegesleurd te worden. Tom en ik zijn blij met Dierenvreugde en weten zeker dat Jolanda en haar roedel nog veel hondeneigenaren heel gelukkig gaan maken met hun kameraad.

Met vriendelijke groet, Barbara

profile-pic
Barbara ‘puberherder’ Tom

Wij zouden iedereen met problemen dieren adviseren om contact op te nemen met Jolanda om zo de problemen bij de basis aan te pakken.

In december 2010 hebben we onze 1e Havanezer Quinty gekregen. Van begin af aan kon zij moeilijk alleen blijven, zodra ze alleen was begon ze te blaffen en te janken. Na ruim een jaar hebben we onze 2e Havanezer Bobby gekregen. We dachten dat het probleem van alleen blijven over zou gaan als ze samen zouden zijn.

Dit was niet het geval want Bobby nam het gedrag van Quinty over en samen gingen ze zitten blaffen en janken als wij weg waren. Daarmee was ons probleem alleen maar groter, ook i.v.m. het lawaai voor de buren.

We hebben advies gevraagd aan dierenarts dr. v.d. Brink en deze gaf ons de tip om contact te leggen met Jolanda v.d. Berg, gedragsdeskundige voor dieren.We hebben dit advies opgevolgd en gelijk bij het 1e telefonisch contact hadden wij er een goed gevoel bij. Al binnen een week kwam zij bij ons om de situatie te beoordelen.

In dit gesprek van een uur bleek al gauw dat wij ons niet hielden aan de basis gedragsregels. Zij legde ons uit dat die regels erg belangrijk zijn om een goede leider te zijn en dat we daarmee aan de slag moesten want het bleek namelijk dat Quinty de leidersrol op zich probeerde te nemen en doordat zij dit kon werd zij onzeker. Deze basisregels heeft zij op papier gezet en ons in de praktijk voorgedaan.

Wij gingen aan de slag en merkten in het begin niet veel verandering. Na een telefoontje met Jolanda heeft zij ons geadviseerd om de hondjes een voor een enkele dagen bij haar te laten komen en ging Jolanda met ieder hondje apart aan de slag. Na deze periode zagen we Quinty en Bobby vooruitgaan en de tijd dat zij alleen konden blijven werd steeds langer. Als we vragen hadden konden we altijd bij haar terecht voor advies. Haar reactie was vaak dat we ons beter aan de basisregels moesten houden, want onze aandacht daarvoor verslapte regelmatig.

1 maart 2014 begon Jolanda met haar hondenschool en hebben wij ons direct ingeschreven en hebben 2 cursussen gevolgd.Dit verliep heel positief en prettig omdat de groepjes klein waren en er veel aandacht voor de honden was. De cursus werd afgesloten met een boswandeling en een open dag. De cursusavond die niet bezocht kon worden mocht zaterdagmorgens ingehaald worden. De honden vonden het SUPER!

Met Quinty en Bobby gaat het heel goed en kunnen enkele uren alleen blijven. Quinty is vrolijker geworden omdat hij de leidersrol niet op zich hoeft te nemen. Het is voor ons wel belangrijk om de basisregels steeds weer te hanteren. Hebben we vragen dan kunnen we nog steeds bij Jolanda terecht.

Wij zouden iedereen met problemen dieren adviseren om contact op te nemen met Jolanda om zo de problemen bij de basis aan te pakken. Ook de hondenschool kunnen we aanbevelen omdat de cursus in kleine groepjes gegeven wordt en voor de honden en hun eigenaars heel prettig en vooral heel leerzaam is. Jolanda heeft een hart voor dieren!!

Groetjes, Ad en Gea de Rooij

profile-pic
Ad en Gea de Rooij Quinty en Bobby

Choco helemaal van slag.

Na een verhuizing was onze hond Choco helemaal van slag. Choco vertoonde zenuwachtig gedrag en kon niet meer alleen thuis zijn zonder pogingen om naar buiten te komen. Waarmee ze meerdere dingen in huis kapot heeft gemaakt. Dat Choco een gevoelige hond is dat wisten we, maar dit gedrag was helemaal nieuw voor ons. Via de uitlaatservice waar Choco een keer in de week mee mee gaat zijn wij bij Jolanda uit gekomen. Na het eerste prettige telefonisch contact hebben we gelijk een afspraak gemaakt. Gelukkig had Jolanda snel tijd om ons te komen helpen.

Wat reageerde Choco goed op Jolanda! Vanaf het eerste moment. Jolanda gaf Choco de duidelijkheid waar ze zo naar op zoek was. En dat was duidelijk terug te zien in Choco haar gedrag.

Door de geboorte van ons zoontje was er voor ons en voor Choco erg veel veranderd, de verhuizing daarop was de druppel. Choco miste alle duidelijkheid en consequentheid die ze van ons gewend was.

Na een fijn gesprek met Jolanda zijn we hard aan de slag gegaan met alle tips en regels die we hebben opgesteld. Wat een verschil was daar al snel merkbaar, gewoon door weer duidelijk en consequent tegen Choco te zijn!

Ondertussen zijn we al weer een tijdje op weg en is de rust teruggekeerd. Choco voelt zich op haar gemak in het nieuwe huis en weet waar ze aan toe is. Ook het alleen thuis blijven gaat weer goed en blijven we steeds verder uitbreiden. Wij zijn erg blij met de hulp van Jolanda!

profile-pic
Tamara van der Stelt Choco

Monique met Evie

Ik ben met Evie een Goldendoodle van 1 jaar oud op privé training geweest.
Jolanda kwam op huisbezoek om Evie te observeren en na uitleg over hoe te handelen heeft ze een verslag gemaakt.
Heel handig om thuis aan de slag te gaan met trainingen.
Als Evie thuis haar plaats weet en je haar structuur bied, luistert ze buiten ook beter.
Een paar weken later nog een wandeling met Evie en Jolanda van Dierenvreugde gemaakt.

Ze geeft goed advies en is telefonisch altijd bereikbaar bij vragen.
Advies over welke riem je het beste kunt gebruiken.
Nog steeds ben ik in training bij Jolanda met Evie, en het gaat steeds beter met wandelen.

Raad ik Dierenvreugde aan? ... jazeker

profile-pic
Monique

Weer vertrouwen in Bowie!

Sinds een paar maanden hebben we een hond uit Spanje geadopteerd van 5 (of 6) jaar oud.

Een hele lieve hond die erg aanhankelijk is in huis.

Loopt de hele dag achter mij aan en wil heel de dag knuffelen. Maar..... zodra we met hem naar buiten gaan is het een totaal andere hond, die erg gemeen tegen andere honden doet en bijna niet meer hanteerbaar aan de lijn.

Dat is de reden dat we Jolanda hebben ingeschakeld voor een huisconsult om naar Bowie te kijken.

Jolanda is een hele ochtend in ons huis geweest en heeft ook met ons en Bowie een stuk gewandeld om te zien hoe hij zich gedraagt naar andere honden.

Ze kwam erachter dat Bowie erg onzeker is en de hele dag op zoek is naar zekerheid. We hebben veel nieuwe regels voor Bowie gekregen en manieren om hem een plaats in het gezin te geven, zodat hij zich niet zo onzeker meer voelt.

We zijn nog hard aan het werk met Bowie, want buiten is het nog niet wat het moet zijn... Maar we hebben veel vertrouwen in Jolanda en nog belangrijker.... Jolanda heeft vertrouwen in Bowie! Ze heeft zelfs beloofd binnenkort met Bowie en haar honden los te gaan wandelen in het bos. Dit is mijn allergrootste droom die ik met Bowie heb, omdat ik hem zelf nog niet los vertrouw met andere honden.

Ik verheug me enorm naar de dag in het bos met Jolanda en ben erg blij dat we haar hebben leren kennen!!

profile-pic
Marije van Ruth

Verbluffend hoe Jolanda Guinness kon aanvoelen.

Afgelopen zaterdag heeft Jolanda “gecommuniceerd” met onze kleine kater Guinness. Hij heeft vanwege een staartamputatie al heel veel voor zijn kiezen gehad. Verbluffend hoe Jolanda Guinness kon aanvoelen.

Zij heeft ons veel meer duidelijkheid gegeven hoe hij in zijn vel zit, perfect zijn karakter omschreven en bevestigt dat hij ondanks zijn ongeluk toch als flierefluiter en levensgenieter door het leven gaat.

Ook over ons paard Nina en kater Paddy zijn we veel wijzer geworden. Jolanda wij waren er even stil van en vinden het knap dat je dit allemaal weet. Het was een hele leuke middag. Bedankt nog daarvoor.

William & Monique

profile-pic
William & Monique Guinness

Meer zekerheid!

Sinds 6 weken hebben we een jonge buitenlandse hond in ons gezin opgenomen. Een intense periode omdat het nogal wat voeten in aarde heeft, zo’n grote pup (7mnd) die nog geen huislijke omgeving heeft gekend.

In mijn onzekerheid, “kan ik / kunnen we dit wel?”, ging ik op zoek naar antwoorden dan wel bevestiging. De website van Dierenvreugde sprak me aan en ik melde me voor dezelfde avond nog aan voor een lezing van Jolanda.

Met een heldere manier van uitleg en praktijkvoorbeelden laat ze je eenvoudig begrijpen hoe jij duidelijk(er) kunt zijn voor jouw hond. Leuk is natuurlijk als er humor bij komt kijken en de verbondenheid van baasjes onderling.

Mijn deelname aan de online workshop gaf een leuk vervolg op de lezing. Deze is meer gericht op de eigen situatie en biedt ruimte om direct te kunnen schakelen met Jolanda. Erg leuk om met enkele andere baasjes thuis online met elkaar ervaringen te delen en Jolanda die direct kan aanhaken op de “problematiek”, welke zich soms letterlijk afspeelt tijdens de workshop, waar gelukkig ook om gelachen kan worden 🙂

Ik heb het contact en de kennismaking met Jolanda als heel laagdrempelig ervaren. Haar opvoedtips zijn goed ontvangen en hebben meer zekerheid gebracht, wat een mooie bijdrage!

Dank daarvoor!

Henriëtte

profile-pic
Henriëtte

Van onzeker naar relaxed.

Charlie was erg onzeker en niet relaxed We hebben een super fijne samenwerking gehad met Jolanda, eigenlijk pakte Charlie de tips die we kregen vrij snel op, waardoor we al snel een positieve verandering merkte. Wij zouden zeker Jolanda aanbevelen, erg fijn dat ik via iemand anders in contact gekomen ben. Jolanda voelde heel goed aan dat Charlie bang en onzeker was, maar ook dat hij veel stress had. Het lopen aan de lijn was een behoorlijke workout. We kregen duidelijke regels , dit heeft ons erg geholpen om Charlie dingen aan te leren en te veranderen, maar ook hoe we het beste Charlie konden benaderen. Charlie pakte de regeltjes erg goed op waardoor we al vrij snel een positieve verandering ervaarde. Ook kregen we mee dat hoe duidelijker wij naar Charlie waren hoe beter hij zou gehoorzamen. Doordat Charlie erg gevoelig was en nog steeds kan zijn is het erg belangrijk voor hem dat wij duidelijke zijn, als we maar iets de teugels laten vieren merken we dat gelijk. Wij zijn blij dat we voor het 3 maanden traject gekozen hebben, hierdoor heb je beter de tijd om met elkaar te zien wat nodig is of wat eventueel anders zou kunnen. Jolanda is tussentijds erg goed bereikbaar. Wij kijken terug op een hele fijne samenwerking. Onze Charlie is in alle opzichten een fijne en gezelligere hond.

profile-pic
Wendy Kelderman Charlie

You are the Dutch ” Godess ” ” Mrs Millan ”.

Rosa, de hond van Vic en Debbie, was een terreur voor het hele gezin. Ze kon niet alleen zijn, sliep alleen met kalmerende middelen, was voor alles bang en panisch voor andere honden. Deze hond liep de hele dag te ‘tongelen’ en had haar staart permanent tussen haar benen tegen haar buik zitten. Omdat deze hond er ernstig aan toe was is ze voor een interne training bij Dierenvreugde geweest, waarna haar eigenaar onderstaande mail stuurde.

Hi Jolanda.

I have to be honest. I have never been a big fan of the programme, the Dog Whisperer. Deb has, and I always recorded the programme for her, to watch at night, while I went to bed, and Debbie stayed with Rosa our dog.

Because Rosa is under your guidance, I paid much more attention to the 2 programmes we saw last night and because of you Jolanda, and watching Cesar, my whole attitude has changed.
So much we have done wrong with Rosa, mainly ME, and you have been 100% correct, in all that you have said. Watching Cesar last night, opened my eyes. I learned so much from the 2 shows last night.
E. D. A.= Excercise, Disipline and Attention.
A dog is a dog, not a human being.
No touch, no talk, no eye contact, on a dog’s return from being with Cesar, at his rehab.
Not only teaching the dog, but also the owner.
The use of positive energy.

Boy, did I learn so much last night. I was amazed at what I was seeing, and realized how wrong I have been with Rosa. Cesar is a God in the canine world. A guy with a born given talent, who gave hope to so many dogs, gave them their lives back, made them normal dogs again, and gave owners, and their families, their lives back also. You are the Dutch ” Godess ” ” Mrs Millan ”.
I /we will take onboard everything you say when your training with Rosa is complete.

I now have so much more respect for the job you do.

Greetings.

Vic

profile-pic
Vic en Debbie Rosa

Jolanda merkte meteen op dat Butzi de schaduw was van Pasha.

Een aantal jaren geleden is onze Berner Sennen reu Pasha bij Jolanda in de opvang geweest, wat ons super bevallen was. Sindskort wordt Pasha vergezeld door Butzi, ook een Berner Sennen reu. Butzi is een ‘kat uit de boom kijker’, absoluut geen held. Met name vreemde mensen die hem overweldigend benaderen vind hij eng. Of bijvoorbeeld mensen die veel lawaai maken en op hem af komen.

Aangezien het belangrijk is dit gedrag op jonge leeftijd te corrigeren en wij zelf niet wisten of we het gedrag juist moesten negeren of hem moesten afleiden/helpen hebben we Jolanda ingeschakeld. Jolanda merkte meteen op dat Butzi de schaduw was van Pasha. De stabiele en rustige Pasha is een uitstekend maatje voor de onzekere Butzi, maar kleine Butzi zal ook zonder Pasha zelfverzekerder moeten worden.

Jolanda gaf als advies om streng te zijn richting vreemden die Butzi willen benaderen en hem de tijd te geven om te wennen, om zo positieve ervaringen te creëren. En bovendien Pasha en Butzi apart uit te gaan laten, zodat Butzi leert ook zonder Pasha zijn eigen boontjes te doppen. Op advies van Jolanda zijn we naast de puppycursus ook socialisatielessen gaan volgen om Butzi te leren met allerlei zaken om te gaan zoals geluiden, fietsers, dieren en vreemde voorwerpen.

Wat Jolanda vaststelde, was voor ons een bevestiging die we nodig hadden, aangevuld met goede suggesties. We zien al verbetering en hebben er vertrouwen in dat dit Butzi uiteindelijk stabieler en zelfverzekerder gaat maken.

En hoe toepasselijk is deze foto, op de voorgrond Pasha, op de achtergrond Butzi:

Groeten,
Maryke

profile-pic
Maryke Butzi: Pasha’s schaduw

Eindelijk weer een gezonde hond!!!

Wij hebben een husky van 2 1/2 jaar oud, vanaf dat hij pup was heeft hij diaree, na vele bezoeken van onderzoeken, medicatie, injecties, dieetvoer bleef hij aan de diaree. Hij begon af te vallen en was niet fit genoeg, we maakte ons erg zorgen, de dierenarts wilde dat wij onze husky lieten onderzoeken door een dermatoloog, want daar zou misschien het probleem kunnen liggen. Wij zouden erover nadenken en dit terugkoppelen naar de dierenarts. Mijn moeder had inmiddels al contact gelegd met Jolanda van Dierenvreugde over haar eigen hond, ze heeft het ook over onze husky Storm gehad. Omdat Jolanda ook voedingsdeskundige is, vertelde zij dat onze husky op rauw vlees gezet moest worden. Een husky, net als andere honden, stamt af van de wolfachtige, en deze eten ook rauw vlees.

Na enige uitleg zijn wij rauw vlees gaan voeren, en wat schept onze verbazing. Onze Storm had bij dag 2 al hardere ontlasting, het was ook donkerder van kleur en niet meer het dunne gele water. Hij kreeg ook colloïdaal zilverwater, vitamine D3 en mariadistel, door al deze natuurlijke producten merkte wij dat Storm weer flink aankwam , goed in zijn vacht zit en dat het goed gaat met hem. Dankzij het goede voedingsadvies van Jolanda gaat het nu nog steeds goed met Storm en ziet hij er weer geweldig uit.

Gezien de bovenstaande resultaten, kan ik Jolanda zeker aanbevelen.

profile-pic
Mike Storm

Zelf ook een review achterlaten? Graag!

Wat is de reden dat je contact hebt opgenomen met Praktijk Dierenvreugde?
Heeft de samenwerking aan je wensen voldaan en met welk resultaat?
Zou je iemand anders Praktijk Dierenvreugde aanbevelen, en waarom?
Opmerkingen: